Zakelijke Verkoopadviseur

24-40u
Strijen

De functie

Als zakelijk verkoper in de houtwereld ben jij dé go-to persoon voor onze zakelijke klanten, waaronder de aannemerij (grond-, weg- en waterbouw), houthandels en overheden. Samen met het team bouw je sterke relaties op. Of het nu via telefoon of e-mail is, jij staat altijd paraat met je uitgebreide kennis en advies.

Je dagelijkse taken omvatten het opstellen van offertes op maat, het maken van nauwkeurige berekeningen en het geven van deskundig advies. Met jouw technische kennis en overtuigingskracht zorg je ervoor dat de klanten met een gerust hart met ons samenwerken. Je bent een echte teamspeler die vlot schakelt in een dynamische omgeving.  

Wat ga je doen

 • Proactief zoeken naar nieuwe kansen en het binden van nieuwe klanten aan ons bedrijf, terwijl je uitgewerkte bestekken opstelt volgens de specificaties en vereisten van de klant.
 • Schakelen in een dynamische werkomgeving en actief bijdragen aan het behalen van resultaten, waarbij je zorgt voor een goede samenwerking met orderpickers en de afdeling planning om klantorders efficiënt te verwerken.
 • Samenwerken als een hecht team om gezamenlijke successen te behalen, met aandacht voor persoonlijke groei en het leveren van toegevoegde waarde aan onze klanten.

Sinds 1928 zijn wij dé houtkenners van Strijen. Houtmaterialen van topkwaliteit die recht doen aan het beoogde ontwerp. Onze specialisten staan klaar voor onze uiteenlopende klanten; van hoveniers en aannemers tot gemeenten en particulieren. Sinds 2022 is Van der Sijde Hout onderdeel van de Vandentop Groep en groeien we stevig door.

Bij ons op de vloer heerst een familiegevoel. De meeste collega’s komen uit de directe omgeving en hebben dezelfde werkmentaliteit. De organisatie is open en dat geeft iedereen de kans mee te denken. Ondanks dat we veel in overleg doen, is er ook ruimte om eigen verantwoordelijkheid en vrijheid te pakken. We werken met een mooi product en hebben een hart voor wat we leveren! Regelmatig hebben we uitjes zoals een rondvaart in Rotterdam, BBQ’en, een weekend Duitsland of karten op onze zelfgemaakte kartbaan!

Wat bieden wij jou

Persoonlijke ontwikkeling

Als jij groeit, groeien wij ook. Je hebt bij ons altijd de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen binnen jouw rol, maar ook binnen de organisatie.

Secundair

We hanteren een reiskostenvergoeding en doen een goede bijdrage in jouw pensioensopbouw.

Personeelskorting

Jij bent onze grootste ambassadeur! Een gaaf project voor jezelf? Dan werk je natuurlijk met onze materialen. Je ontvangt een interessante korting.

Werksfeer en cultuur

We zijn harde werkers in een informele werkomgeving. We organiseren regelmatig leuke activiteiten en op de vrijdagmiddag frituren we altijd samen!

Zo ziet je dag er uit

 • 08:30Aan de slag!

  Een nieuwe dag! Je begint zoals elke dag aan de lijst met openstaande offertes in Exact Synergy zodat je weet wie je vandaag even moet bellen!
 • 09:00Daily!

  Om stipt 09:00 uur hebben we een 'Daily' met de verkoopcollega’s en de planner. We bespreken eventuele bijzonderheden voor vandaag en de planner deelt punten vanuit het logistieke team. We verdelen het werk onderling en bepalen wie vandaag een focusblok heeft of de eerste verantwoordelijke voor de telefoon is.
 • 09:15Klantafspraak

  Iets over negen meldt jouw afspraak zich. Het is een aannemer, een leuke vaste klant van jou. Je hebt met hem een verkoopgesprek voor een komend project. Onder het genot van een bak koffie vraag je de wensen van zijn klant uit en stel je een offerte op. Deze aannemer weet precies waar hij het over heeft, dat is prettig!
 • 10:00Offertes opstellen

  Leuk die klantafspraken! Je zwaait de hem uit en maakt de offerte officieel. Na de afspraak stel je in Exact nog een aantal offertes op, bel je met een wederverkoper om een vraag te beantwoorden en verstuur je de offertes naar de klant.
 • 11:30Klantadvies

  Vlak voor de lunch word je gebeld door een klant. Hij heeft foto’s gestuurd van een project waar hij nu mee bezig is en wil advies. Je geeft hem wat advies en beantwoord zijn vragen.
 • 12:30Lunch

  Lunchtijd! Het is vrijdagmiddag, dat betekent de collega’s om de beurt hun kookkunsten laten zien. Je bent benieuwd wie er vandaag voor een maaltijd heeft gezorgd en wat het is. Na de lunch kruip jij weer achter de computer om een aantal offertes op te maken voor nieuwe klanten.
 • 13:00Levering producten

  Na de lunch staat er een chauffeur aan de balie, beladen met een vracht kostbaar hout voor een levering. Je assisteert hem vlot en zorgt ervoor dat hij tevreden vertrekt. Het opbouwen van deze zakelijke relaties geeft je voldoening.
 • 13:30Focusblok

  Je hebt vanmiddag je focusblok, dus je kunt even geconcentreerd aan een wat complexer project werken of wat openstaande offertes nabellen.
 • 16:00Laatste eindjes & weekend

  Je sluit je computer af, springt in de auto en rijdt nog even langs een klant die bezig is met een groot project dat jij aan hem verkocht hebt. Relaties opbouwen staat centraal en je bent nieuwsgierig naar het eindresultaat, dus je kijkt even langs. Daarna rijd je door naar huis: weekend!

Enthousiast?

Denk jij dat deze functie jou op het lijf geschreven is? Solliciteer dan snel en we nemen contact met je op!