Verkoopadviseur binnendienst B2B

Dit kun je verwachten

 • Informele en groeiende organisatie - Bij Van der Sijde Hout werk je in een informele en groeiende organisatie met korte lijnen. We hechten veel waarde aan een open en prettige werksfeer waarin iedereen zich gewaardeerd voelt.
 • Eigen inbreng, verantwoordelijkheid en betrokkenheid - We moedigen eigen inbreng, verantwoordelijkheid en betrokkenheid aan. Jouw mening en ideeën worden gewaardeerd en er is ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
 • Arbeidsvoorwaarden - Naast een marktconform salaris bieden we een telefoon van de zaak, een goede pensioenregeling en personeelskorting.
 • Plezierige werkomgeving - Belangrijker nog dan onze arbeidsvoorwaarden is de plezierige werkomgeving die we creëren binnen ons team. We streven ernaar om een positieve en stimulerende omgeving te bieden waarin iedereen met plezier naar het werk gaat.

Ons verlanglijstje

 • Minimaal een afgeronde mbo-opleiding of gelijkwaardig niveau door werkervaring
 • Je hebt een aantal jaren ervaring in de branche als verkoper, bij voorkeur op B2B gebied
 • Je hebt ruime ervaring in de advisering en verkoop van hout
 • Jij bent handig met computerprogramma’s, dan leer je ons CRM-pakket vanzelf
 • Jij bent communicatief vaardig en hebt een leuke babbel
 • Klantgericht, zelfstandig en een echte teamplayer; dat ben jij!

Sinds 1928 zijn wij dé houtkenners van Strijen. Houtmaterialen van topkwaliteit die recht doen aan het beoogde ontwerp. Onze specialisten staan klaar voor onze uiteenlopende klanten; van hoveniers en aannemers tot gemeenten en particulieren. Sinds 2022 is Van der Sijde Hout onderdeel van de Vandentop Groep en groeien we stevig door.

Bij ons op de vloer heerst een familiegevoel. De meeste collega’s komen uit de directe omgeving en hebben dezelfde werkmentaliteit. De organisatie is open en dat geeft iedereen de kans mee te denken. Ondanks dat we veel in overleg doen, is er ook ruimte om eigen verantwoordelijkheid en vrijheid te pakken. We werken met een mooi product en hebben een hart voor wat we leveren! Regelmatig hebben we uitjes zoals een rondvaart in Rotterdam, BBQ’en, een weekend Duitsland of karten op onze zelfgemaakte kartbaan!

Functieomschrijving

In deze functie ben je samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor het adviseren van onze zakelijke klanten en verzorg je de daaruit voortvloeiende offertes en verkooporders. Je staat dagelijks zowel telefonisch als per mail klaar voor deze groep klanten en onderhoudt nauw contact. Met jouw technische inzicht, vlotte babbel en commerciële instelling zorg je ervoor dat je hen volledig ontzorgt. Dit in de vorm van het uitwerken van op maat gemaakte offertes, calculaties en een adviserende rol pakken op het gebied van de wensen en eisen van de klant.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Het uitwerken van bestekken volgens klantspecificaties en vereisten;
 • Proactief zoeken naar nieuwe kansen en klanten aan het bedrijf binden;
 • Schakelen in een dynamische werkomgeving en actief bijdragen aan het behalen van resultaten;
 • Goede afstemming met orderpickers en afdeling planning om klantorders efficiënt te verwerken;
 • Werken als een team om gezamenlijk successen te behalen, met aandacht voor persoonlijke groei en toegevoegde waarde;

Wat bieden wij je?

Bij Van der Sijde Hout werk je in een informele en groeiende organisatie met korte lijnen. Eigen inbreng, verantwoordelijkheid en betrokkenheid staan centraal. We bieden een marktconform salaris, opleidingsmogelijkheden en een goede pensioenregeling. Belangrijker nog: we zorgen voor een plezierige werkomgeving in een leuk team.

Waar ga je werken?

Van der Sijde Hout is al vele jaren een vertrouwde naam in Zuid-Holland en maakt onderdeel uit van de Vandentop Groep. Van der Sijde Hout is een allround leverancier van hout-, bouwmaterialen en ijzerwaren voor professionals en particulieren. Daarnaast bieden we vlijmscherpe prijzen, maatwerk en het beste advies, dankzij jarenlange kennis van onze medewerkers. Jouw standplaats wordt Strijen.

Zo ziet je dag er uit

 • 08:00 Aan de slag!

  Een nieuwe dag! Je begint zoals elke dag aan de lijst met openstaande offertes in Exact Synergy zodat je weet wie je vandaag even moet bellen!
 • 08:44Daily!

  Om stipt 8.44 houden we met het verkoopcollega’s en de planner een zogenaamde ‘Daily’. We laten aan elkaar weten of er bijzonderheden zijn voor vandaag en de planner bespreekt punten vanuit het logistieke team. We verdelen het werk onderling en benoemen wie vandaag een focusblok heeft of eerste verantwoordelijke voor de telefoon is.
 • 09:00Klantafspraak

  Iets voor negen meldt jouw afspraak zich. Het is een aannemer, een leuke vaste klant van jou. Je hebt met hem een verkoopgesprek voor een komend project. Onder het genot van een bak koffie vraag je de wensen van zijn klant uit en stel je een offerte op. Deze aannemer weet precies waar hij het over heeft, dat is prettig!
 • 09:45Offertes opstellen

  Leuk die klantafspraken! Je zwaait de hem uit en maakt de offerte officieel. Na de afspraak stel je in Exact nog een aantal offertes op, bel je met een wederverkoper om een vraag te beantwoorden en verstuur je de offertes naar de klant.
 • 11:30Klantadvies

  Vlak voor de lunch word je gebeld door een klant. Hij heeft foto’s gestuurd van een project waar hij nu mee bezig is en wil advies. Je geeft hem wat advies en beantwoord zijn vragen.
 • 12:30Lunch!

  Lunchtijd! Het is vrijdagmiddag, dat betekent de collega’s om de beurt hun kookkunsten laten zien. Je bent benieuwd wie er vandaag voor een maaltijd heeft gezorgd en wat het is. Na de lunch kruip jij weer achter de computer om een aantal offertes op te maken voor nieuwe klanten.
 • 13:00Levering producten

  Na de lunch staat er een chauffeur aan de balie, beladen met een vracht kostbaar hout voor een levering. Je assisteert hem vlot en zorgt ervoor dat hij tevreden vertrekt. Het opbouwen van deze zakelijke relaties geeft je voldoening.
 • 13:30Focusblok

  Je hebt vanmiddag je focusblok, dus je kunt even geconcentreerd aan een wat complexer project werken of wat openstaande offertes nabellen.
 • 16:00Laatste eindjes & weekend!

  Je sluit je computer af, springt in de auto en rijdt nog even langs een klant die nu bezig is met een groot project die jij aan hem verkocht hebt. Aan de relatie bouwen staat centraal en je bent ook wel nieuwsgierig naar het eindresultaat, dus rijd je langs. Daarna rijd je door naar huis: weekend!

De procedure

1

Sollicitatie & selectie

Je stuurt jouw sollicitatie naar ons op en we zullen op basis van alle sollicitaties een eerste selectie maken.

2

1e gesprek

We nodigen alle geschikte kandidaten uit voor een eerste gesprek, zodat we kennis kunnen maken met elkaar.

3

2e gesprek & voorstel

Met een selecte groep zal een tweede gesprek plaatsvinden, waarna er een voorstel wordt gedaan aan de meest geschikte kandidaat.

4

Tekenen contract

Wanneer we er met elkaar uit zijn gekomen, tekenen we de contracten en ben jij onze nieuwste collega!

Tijd voor een bakkie

Als verkoper binnendienst voor Van der Sijde Hout ben jij het gezicht voor vele klanten, want jij bent onze houtkenner. In deze baan krijg jij veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Uiteraard zoek je regelmatig de gezelligheid met collega's op. Wil jij samen met onze klanten op zoek gaan naar de oplossing voor hun vraag? En wil jij samen met ons groeien? Laten we dan, onder het genot van een kop koffie, eens kennismaken! Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.

Of heb je wellicht nog vragen? Laat het horen!

Enthousiast?

Denk jij dat deze functie jou op het lijf geschreven is? Solliciteer dan snel en we nemen contact met je op!