Bedrijfsleider / Logistiek Manager

Dit kun je verwachten

 • Werken bij Van der Sijde betekent werken in een informele en groeiende organisatie met korte communicatielijnen
 • Eigen inbreng, verantwoordelijkheid en betrokkenheid zijn kernwaarden binnen ons bedrijf
 • Als bedrijfsleider/logistiek manager kun je bij ons een diversiteit aan werkzaamheden verwachten, waardoor elke dag uitdagend en afwisselend is
 • We bieden een marktconform salaris, inclusief een auto, laptop en telefoon van de zaak
 • Daarnaast hebben we een goede pensioenregeling en personeelskorting
 • Maar nog belangrijker: we streven naar een plezierige werkomgeving in een leuk team

Ons verlanglijstje

 • Een natuurlijke leiderschapsmentaliteit en een sterk gevoel van verantwoordelijkheid
 • Het vermogen om anderen te coachen en een positieve werkomgeving te bevorderen
 • Een ondernemende en initiatiefrijke instelling, die niet bang is om zijn of haar mening te uiten
 • De vastberadenheid en vrijheid om verbeteringen te identificeren en door te voeren
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een leidinggevende rol, bij voorkeur in een logistieke omgeving
 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde of logistiek management

Sinds 1928 zijn wij dé houtkenners van Strijen. Houtmaterialen van topkwaliteit die recht doen aan het beoogde ontwerp. Onze specialisten staan klaar voor onze uiteenlopende klanten; van hoveniers en aannemers tot gemeenten en particulieren. Sinds 2022 is Van der Sijde Hout onderdeel van de Vandentop Groep en groeien we stevig door.

Bij ons op de vloer heerst een familiegevoel. De meeste collega’s komen uit de directe omgeving en hebben dezelfde werkmentaliteit. De organisatie is open en dat geeft iedereen de kans mee te denken. Ondanks dat we veel in overleg doen, is er ook ruimte om eigen verantwoordelijkheid en vrijheid te pakken. We werken met een mooi product en hebben een hart voor wat we leveren! Regelmatig hebben we uitjes zoals een rondvaart in Rotterdam, BBQ’en, een weekend Duitsland of karten op onze zelfgemaakte kartbaan!

Wil jij graag het verschil maken? Sta je graag met de voeten in de klei en ben jij toe aan een serieuze, leuke uitdaging? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Als Bedrijfsleider/ Logistiek Manager bij Van der Sijde Hout ben jij de enthousiaste aanjager met communicatieve vaardigheden die houdt van een uitdaging. Deze uitdagingen pak je adequaat op en rond deze af binnen de gestelde kaders. Je bent een natuurlijke leider die doet wat nodig is en beschikt bij voorkeur over ervaring. Je bent een procesdenker die vooropgaat in verschillende verbeterprocessen en samen met je team de mouwen opstroopt.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Efficiënte productieprocessen
 • Waarborgen van een betrouwbare voorraad
 • Efficiënte interne logistiek
 • Nette werkomgeving

Wat bieden wij je?

Als onderdeel van het Management Team (MT) werk je nauw samen met de directieleden van de Vandentop Groep om van deze vestiging een volwaardig verkoop- en distributiekanaal te maken. 

Bij Van der Sijde Hout werk je in een informele en groeiende organisatie met korte lijnen. Eigen inbreng, verantwoordelijkheid en betrokkenheid staan centraal. We bieden een marktconform salaris, opleidingsmogelijkheden en een goede pensioenregeling. Belangrijker nog: we zorgen voor een plezierige werkomgeving in een leuk team.

Waar ga je werken?

Van der Sijde Hout is al vele jaren een vertrouwde naam in Zuid-Holland en maakt onderdeel uit van de Vandentop Groep. Van der Sijde Hout is een allround leverancier van hout-, bouwmaterialen en ijzerwaren voor professionals en particulieren. Daarnaast bieden we vlijmscherpe prijzen, maatwerk en het beste advies, dankzij jarenlange kennis van onze medewerkers. Jouw standplaats wordt Strijen.

Zo ziet je dag er uit

 • 08:00 Aan de slag!

  Je begint de dag met het doornemen van de planning en lopende projecten. Samen met het team bespreek je knelpunten en prioriteiten tijdens het logistiek overleg.
 • 09:00 Supervisie

  Je controleert de voortgang van lopende productieprocessen en biedt ondersteuning aan medewerkers waar nodig.
 • 10:30Inspectie

  Je inspecteert de productiehal en het magazijn op netheid en veiligheid, en geeft vervolgens instructies voor verbeteringen.
 • 11:00Voorraadbeheer

  Je houdt toezicht op de voorraadniveaus en zorgt ervoor dat bestellingen op tijd worden geplaatst om tekorten te voorkomen.
 • 12:30Lunch!

  Het is vrijdagmiddag, dat betekent de collega’s om de beurt hun kookkunsten laten zien. Je bent benieuwd wie er vandaag voor een maaltijd heeft gezorgd en wat het is. Na de lunch kruip jij weer achter de computer om de in- en uitkomende goederen te verwerken.
 • 13:00Goederenstroom

  Je coördineert de inkomende en uitgaande goederenstromen en optimaliseert de indeling van het magazijn.
 • 14:00MT-meeting

  Je neemt deel aan vergaderingen en overlegmomenten met het Management Team om strategieën en bijzonderheden te bespreken.
 • 16:30Afronding

  De dag is alweer bijna voorbij. Je neemt even de tijd om belangrijke punten uit de MT-vergadering te noteren die je maandag met het team wilt delen. Je wilt ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de besproken plannen. Communicatie is belangrijk!
  Na het noteren van de punten, besluit je nog even langs een aantal collega's te lopen om een praatje te maken. Daarna sluit je alles af en rijd je door naar huis: weekend!

De procedure

1

Sollicitatie & selectie

Je stuurt jouw sollicitatie naar ons op en we zullen op basis van alle sollicitaties een eerste selectie maken.

2

1e gesprek

We nodigen alle geschikte kandidaten uit voor een eerste gesprek, zodat we kennis kunnen maken met elkaar.

3

2e gesprek & voorstel

Met een selecte groep zal een tweede gesprek plaatsvinden, waarna er een voorstel wordt gedaan aan de meest geschikte kandidaat.

4

Tekenen contract

Wanneer we er met elkaar uit zijn gekomen, tekenen we de contracten en ben jij onze nieuwste collega!

Tijd voor een bakkie

Als bedrijfsleider/logistiek manager voor Van der Sijde Hout ben jij het leidende gezicht in het efficiënt en effectief laten verlopen van onze logistieke processen. Met jouw ervaring en kennis van de houtindustrie ben jij in staat om onze operaties te optimaliseren en onze klanten tevreden te stellen. In deze rol krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om onze bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen. Samen met ons wil je groeien en streven naar continue verbetering van onze dienstverlening.

Als dit jou aanspreekt, laten we dan, onder het genot van een kop koffie, eens kennismaken! Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.

Enthousiast?

Denk jij dat deze functie jou op het lijf geschreven is? Solliciteer dan snel en we nemen contact met je op!