Accountmanager Houtbranche

Dit kun je verwachten

 • Werken binnen een informele en snelgroeiende organisatie met korte communicatielijnen
 • Waardering voor jouw eigen inbreng, verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij het bedrijf
 • Marktconform salaris, inclusief een auto, laptop en telefoon van de zaak
 • Een goede pensioenregeling en aantrekkelijke personeelskortingen
 • Een plezierige werkomgeving binnen een hecht team

Ons verlanglijstje

 • Minimaal een afgeronde mbo-opleiding of gelijkwaardig niveau door werkervaring
 • Een aantal jaar ervaring als accountmanager, bij voorkeur in de houthandel en/of GWW-sector
 • Verantwoordelijkheidsgevoel en pro activiteit zijn jouw sterke punten
 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Flexibel, met het vermogen om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften
 • Resultaatgericht met een focus op klanttevredenheid en lange termijn relaties
 • Het vertalen van klantwensen naar producten is voor jou geen probleem

Sinds 1928 zijn wij dé houtkenners van Strijen. Houtmaterialen van topkwaliteit die recht doen aan het beoogde ontwerp. Onze specialisten staan klaar voor onze uiteenlopende klanten; van hoveniers en aannemers tot gemeenten en particulieren. Sinds 2022 is Van der Sijde Hout onderdeel van de Vandentop Groep en groeien we stevig door.

Bij ons op de vloer heerst een familiegevoel. De meeste collega’s komen uit de directe omgeving en hebben dezelfde werkmentaliteit. De organisatie is open en dat geeft iedereen de kans mee te denken. Ondanks dat we veel in overleg doen, is er ook ruimte om eigen verantwoordelijkheid en vrijheid te pakken. We werken met een mooi product en hebben een hart voor wat we leveren! Regelmatig hebben we uitjes zoals een rondvaart in Rotterdam, BBQ’en, een weekend Duitsland of karten op onze zelfgemaakte kartbaan!

Voor onze vestiging in Strijen zijn we op zoek naar een gedreven accountmanager met ervaring in de branche en een goed netwerk binnen de houtwereld. Ben jij de ambitieuze, commerciële collega die ons verkoopteam komt versterken? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Als accountmanager ben je het aanspreekpunt voor onze klanten. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en versterken van klantrelaties, het genereren van nieuwe business en het actief bijdragen aan commerciële oplossingen. Jouw expertise en inzicht in de markt stellen je in staat om succesvolle verkoopdeals te realiseren. Als teamspeler werk je nauw samen met je collega's op de binnendienst. In deze buitendienstfunctie ben je een ondernemende gesprekspartner voor onze klanten, waarbij je jouw commerciële talenten inzet om het bedrijf professioneel te vertegenwoordigen.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Relaties onderhouden en versterken met klanten in diverse sectoren, waaronder de aannemerij (grond-, weg- en waterbouw), houthandel en overheden;
 • Actief bijhouden en begrijpen van ontwikkelingen en trends in onze markt;
 • Identificeren van kansen en het binnenhalen van nieuwe projecten door middel van acquisitie bij de genoemde klantgroepen; jij pakt direct door bij het zien van zo’n kans!

Wat bieden wij je?

Bij Van der Sijde Hout werk je in een informele en groeiende organisatie met korte lijnen. Eigen inbreng, verantwoordelijkheid en betrokkenheid staan centraal. We bieden een marktconform salaris, opleidingsmogelijkheden en een goede pensioenregeling. Belangrijker nog: we zorgen voor een plezierige werkomgeving in een leuk team.

Waar ga je werken?

Van der Sijde Hout is al vele jaren een vertrouwde naam in Zuid-Holland en maakt onderdeel uit van de Vandentop Groep. Van der Sijde Hout is een allround leverancier van hout-, bouwmaterialen en ijzerwaren voor professionals en particulieren. Daarnaast bieden we vlijmscherpe prijzen, maatwerk en het beste advies, dankzij jarenlange kennis van onze medewerkers. Jouw standplaats wordt Strijen.

Zo ziet je dag er uit

 • 08:00 Aan de slag!

  Je start vandaag lekker thuis op. Met een bak koffie in de hand, neem je de agenda voor vandaag door. Vervolgens beantwoord je nog wat mails en stap je de auto in voor je eerste afspraak.
 • 09:30 Klantbezoek

  Je komt aan bij de klant in de Hoeksche Waard. Na een korte kennismaking, wat smalltalk over de afgelopen F1 race en een kop koffie, nemen jullie verschillende projecten en producten door en beantwoord je gerichte vragen van de klant.
 • 11:00 Acquisitie

  Terug op de zaak, houd jij je bezig met koude acquisitie. Je belt rond naar mogelijk interessante zakelijke klanten die jullie topproducten goed kunnen gebruiken. Telefonisch vraag je de behoeften uit en je vertelt hoe Van der Sijde Hout hen kan helpen.
 • 12:30 Lunchtijd!

  Het is vrijdagmiddag, dat betekent de collega’s om de beurt hun kookkunsten laten zien. Je bent benieuwd wie er vandaag voor een maaltijd heeft gezorgd en wat het is. Na de lunch kruip jij weer achter de computer om een aantal offertes op te maken voor nieuwe klanten.
 • 14:00 Offertes nabellen

  De offertes zijn verstuurd! Je ziet in het systeem nog een aantal offertes openstaan. Op deze offertes heb je nog geen reactie gehad. Daarom pak jij de telefoon en bel jij de klanten om eens te informeren naar de status van de offerte.
 • 14:30Nog een klantbezoek

  Op naar de volgende klant! Met je laptop onder je arm, stap je de auto in. Bij de klant heb je een leuk gesprek, er is een klik. Geduldig en volledig beantwoord je alle vragen die de klant heeft en laat je wat voorbeelden van afgeronde projecten aan de klant zien.
 • 16:00Op de terugweg

  Dat was een leuk gesprek! Je verwacht dat dit een vaste klant gaat worden. In de auto bel je nog met een klant die heeft teruggebeld naar aanleiding van een offerte. Hij is enthousiast en slaat direct spijkers met koppen, de eerste bestelling is een feit!
 • 16:30Einde werkdag

  Weer terug op de zaak, beantwoord je nog een aantal e-mails en bereid je je voor op de klantgesprekken van volgende week. De werkdag zit erop, tijd om naar huis te gaan, weekend!

De procedure

1

Sollicitatie & selectie

Je stuurt jouw sollicitatie naar ons op en we zullen op basis van alle sollicitaties een eerste selectie maken.

2

1e gesprek

We nodigen alle geschikte kandidaten uit voor een eerste gesprek, zodat we kennis kunnen maken met elkaar.

3

2e gesprek & voorstel

Met een selecte groep zal een tweede gesprek plaatsvinden, waarna er een voorstel wordt gedaan aan de meest geschikte kandidaat.

4

Tekenen contract

Wanneer we er met elkaar uit zijn gekomen, tekenen we de contracten en ben jij onze nieuwste collega!

Tijd voor een bakkie

Als accountmanager bij Van der Sijde Hout zie jij veel mooie plekken en spreek je diverse klanten, want jij bent veel onderweg. In deze baan krijg jij veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Uiteraard zoek je regelmatig de gezelligheid van kantoor op. Wil jij samen met zakelijke klanten op zoek gaan naar de oplossing voor hun vraag? En wil jij samen met ons groeien? Laten we dan, onder het genot van een kop koffie, eens kennismaken! Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.

Of heb je wellicht nog vragen? Laat het horen!

Enthousiast?

Denk jij dat deze functie jou op het lijf geschreven is? Solliciteer dan snel en we nemen contact met je op!